dissabte, 5 d’abril del 2008

TELP: Taller d'Espai Lingüístic Personal

El TELP s’adreça a totes aquelles persones que vulguin aprendre a afrontar eficaçment situacions lingüístiques que ara per ara resulten incòmodes. Persones catalanoparlants amb consciència lingüística que posteriorment actuïn com a models de conducta per a unes altres, a distints nivells. Això inclou des de líders polítics i socials, fins a caps d’empresa, mestres, pares i mares...
La manca de models adequats de fidelitat lingüística és un greu inconvenient per a que nous parlants adoptin el català com a llengua vehicular. Així doncs, és imprescindible que els líders socials aprenguin recursos per a mantenir la fidelitat lingüística (i, a l’hora, el seu benestar), i puguin així actuar com a models útils per a les persones sobre les quals exerceixen la seva influència.

El TELP no és una iniciativa directament orientada a incrementar el grau de consciència lingüística. Ans està pensat per a persones que, bo i tenint consciència lingüística, pateixen els inconvenients de parlar una llengua minorada, cosa que perjudica sensiblement el seu benestar social i individual. Aquest taller es fa mitjançant tècniques i mètodes procedents de la teràpia de conducta, de la psicologia de l’esport, del teatre i de l’entrenament en assertivitat, amb què aprendrem recursos per a sentir-nos més còmodes parlant català, amb el consegüent augment del benestar individual i de la presència social de la llengua. Com més còmodes ens sentirem parlant català, més probable serà que algú ens vulgui imitar.

DISSABTES 17 i 124 de MAIG de 09,00h. a 14,00h. a la seu de la CAL
C/ Colom, 5 Montcada i Reixac
Preu: 15 €, estusiants 10€, gratuït si ets fas soci de la CAL

1 comentari:

Anapana ha dit...

Hola companys lingüistics, una amiga de Terra Nostra, s'ha inscrit al Telp.