dimarts, 1 d’abril del 2008

CAL MONTCADA

La CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana) va néixer amb la necessitat de canalitzar les inquietuds d'un seguit d'associacions, persones i col.lectius d'arreu dels Països Catalans, davant el greuge en què es troba la nostra llengua en molts àmbits de la vida quotidiana i amb la voluntat de fer un treball de xarxa entre associacions i persones a títol individual arreu del país, que volen implicar-se en un projecte basat en tres objectius:
* Acabar amb la menysvaloració de la nostra cultura, i per tant, presentar-la arreu del món com el que és: una cultura innovadora, integradora i desacomplexada.
* Garantir un futur digne per la nostra llengua, tot assegurant polítiques actives per proporcionar-ne el seu ús social.
* Reclamar el reconeixement de la unitat i l'oficialitat de la llengua catalana en tot el seu territori, de salses a Guardamar i de Fraga a Maó.
Ha estat amb aquesta voluntat que un grup força heterogeni de persones (però que comparteixen la mateixa inquietud) hem creat un nucli de la CAL a Montcada i Reixac.
L'ABI (Associació Benefico Instructiva) amb quasi 100 anys d'antiguitat i amb un un esperit renovat, actiu i incansable, ha cedit, entre d'altres coses, l'espai físic perquè el nucli tingui un lloc on hostatjar-se i planificar les seves activitats.